Oldalak:12

Kategória: Aranyér,Hírek

Sebészeti szakrendelés új rendelőben!

Aranyérsebészet műtét nélkül!

Az aranyér kezelhető kórházi kezelés nélkül is, fájdalommentes, ambuláns körülmények között megfelelő technikai háttér birtokában.

Az aranyeres panaszokkal érkező betegek legfrissebb szakmai elvek szerinti vizsgálata, a legkisebb megterhelést jelentő terápia alkalmazása a célom rendelés során. A rendelőben lévő eszközökkel aranyeres betegséget járóbetegként, fájdalommentesen, műtét nélkül, végleges, sebészeti módszerrel kezeljük.

Az ambulancián számtalan egyéb sebészeti betegség (sérv, visszér, bőrelváltozások) vizsgálatát, diagnosztizálását, terápiás javaslatát végzezzük nyugodt, barátságos és diszkrét légkörben és elegáns környezetben.

Bízom benne, hogy a honlapon szolgáltatott információk önmagában is segítséget nyújtanak panaszai kiismerésében, ill. a megfelelő megoldás megtalálásában.
Ha segíthetek, várom rendelőmben.  Időpont egyeztetés:  06-20-321-5239.

Dr. Regőczi Tamás
Sebész-, proktológus-, plasztikai sebész szakorvos


Kategória: Aranyér,Hírek
Az aranyer.com oldalain tájékozódhat az aranyér betegség tüneteiről, okairól, a diagnosztizálásról, a gyógyítás lehetőségeiről, és sok más információról, amely kapcsolódik az aranyeres betegséghez. Ha esetleg nem találja oldalainkon az Önt érdeklő információt, akkor kérdezzen levélben, és minden az aranyérrel összefüggő kérdésére választ kap.
Proctológiai magánrendelés Budapesten!

Kategória: Aranyér

A vizsgálathoz előkészítés (beöntés, bélmosás, hashajtás) nem szükséges, székletürítés vizsgálat előtt javasolt. A vizsgálat előtti koplalás, ill. éhgyomri állapot nem elvárt.
A konzultáció a páciens kikérdezésével kezdődik. A következő kérdésekre mindenképpen számítani lehet:

 • Rendszeres-e a széklete?
 • Véres széklete volt-e már?,
 • Fájdalma székeléskor előfordult-e?
 • Duzzanatot, csomót tapint-e?
 • Viszketést, váladékozást, fogyást észlelt-e?
 • Volt, van-e a családban rosszindulatú daganatos beteg?
 • Panaszaival vizsgálták-e már korábban?
 • Van-e egyéb betegsége, gyógyszerérzékenysége?
 • Szed-e valamilyen gyógyszert, különös tekintettel a véralvadásgátlókra?

Olvassa tovább…


Kategória: Aranyér

Aranyerek műtéti megoldása II.
Longo szerinti (PPH, circularis mucosectomia) aranyérműtét

Az előrehaladott, prolapsussal járó, III.-IV. fokú aranyerek sebészetében új fejezetet nyitott meg Antonio Longo, palermoi sebész 1993-ban, amikor bemutatta azt az új technikát, melyet most már több, mint 10 éve alkalmazunk a modern gyógyászatban. A műtéthez egy körkörös bélvarrógépet (PPH gép) használunk. Egy dupla titán kapocssor és körkörös penge segítségével a végbél csatornából egy nyálkahártya hengert metszünk ki (circularis mucosectomia) és egy varratsort hozunk létre a szövetek egyesítésére. Ezzel elérjük, hogy az előesés szűnik, a nodusok (aranyerek) visszahúzódnak, javul a vénás kiáramlás, kiürülnek a véredények. Az aranyereket tápláló verőereket megszakítjuk, ezáltal a bennmaradt erek lesorvadnak a későbbiekben. A műtét során az érző bőrterület nem érintett ill. bőrsebzés nem történik, így a műtét utáni fájdalom minimális, a kórházi elbocsátás, ill. a munkaképesség visszanyerése rövid időn belül megtörténik (financiális és szociális biztonság). A műtétet általános, vagy gerincvelői érzéstelenítésben végezzük, várható időtartama 20 perc. Előfordulhat végbél körüli véraláfutás, a külső aranyerek és a kis bőr függelékek vizenyője, duzzanata, gyulladása. A műtétet követő héten, a panaszok enyhülésével a fizikai terhelés lassan fokozható, de erős fizikai igénybevétel, sportolás, tartós ülés, préselés nem megengedett. A megszokott diéta rostos táplálékokkal való kiegészítése, bő folyadékbevitel javasolt. A műtétnek ritkán vannak gyulladásos szövődményei, melyek oka baktériumoknak a mélyebb szövetekbe való jutása, tályogképződés. Ennek megelőzésére adunk antibiotikumot.


Kategória: Aranyér

A beosztás az aranyeres csomóknak a nagyságát, és előesésének (prolapsus) súlyosságát osztályozza. Ez a besorolás nem tükrözi szükségszerűen a beteg panaszainak súlyosságát. Az elsőfokú nodusok vérezhetnek, de nincsen egyáltalán prolapsus. A másodfoknál az aranyerek prolabálódnak nyomásfokozódás (székelés) esetén, de spontán visszahúzódnak. A harmadfokú aranyerek esetében a székeléskor előesett csomók csak manuális repositio (ujjal való visszahelyezés) segítségével helyezhetőek vissza. A negyedfok a végső stádium, itt előesett, kizáródott, incarcerált aranyeres csomók vannak.


Kategória: Aranyér

Common symptoms of piles include:

 • bright red blood from your anus, which you may notice on the toilet paper when wiping, or in the toilet bowl a lump on the anus
 • pain and discomfort after you have opened your bowels
 • a slimy discharge of mucus, which may cause itching
 • a feeling that your bowels haven’t emptied completely
 • soiling underwear (with third or fourth degree piles)

Bright red blood from the anus is most likely to come from piles, rather than anything more serious. However, if you are unsure whether the bleeding is due to piles, you should visit a surgeon specialized for proctology for advice


Kategória: Aranyér

Új műtéti módszer az ultrahang vezérelt odavezető artéria aláöltés.
A műtét során speciális anoszkópba szerelt ultrahang detektorral határozzuk meg az aranyeret ellátó arteria helyét, és azt célzott aláöltéssel lezárjuk. Az eredmény azonnal detektálható az áramlási jel megszűnésével. Doppler guided hemorrhoidal artery ligation (DGHAL). A módszer előnye a pontos lokalizáció az öltés érző receptorokkal nem rendelkező területre esik, fájdalommentes, kis mértékű szöveti roncsolással jár, 1 napos sebészetben elvégezhető. Hátránya lehet az anatómiai variációk miatti hármat jelentősen meghaladó öltések szükségessége. Ez nyálkahártya elhalást okozhat, késői analis csatorna szűkület lehet a következménye. Az ultrahangos készülék miatt költségigényes.


Kategória: Aranyér

A gumigyűrűzés a vérellátás megszüntetését az aranyér (nodus) be- és elvezető ereire speciális eszközzel feljuttatott szorítógyűrűvel oldja meg. A gyűrűt feltétlenül hengerhámmal fedett területre kell felhelyezni, különben jelentős fájdalmat okoz. A módszer a második és egyesek szerint a harmadik stádiumban levő aranyeres csomók kezelésére is alkalmas. Egy ülésben egy, esetleg két irányban végezhető el a kezelés. A kezelések között 2-4 hét szünet tartása javasolt. A leszorítás ishaemiás necrosist (aranyerek elsorvadását, elhalását) okozza, hegesedés és a mögöttes szöveteknek alapjukhoz való letapadása következik be. Előfordul azonban, hogy a történések felgyorsulnak, és felülfertőződés következik be oedemával és heves fájdalommal. Ilyenkor a gyűrűt el kell távolítani, a helyi megnyugtató kezelés mellett széles spektrumú, anaerob törzsekre is hatékony antibiotikum-kombináció bevetése is szükségessé válhat. Az aranyerek ( nodusok) fagyasztását, infravörös sugárral, illetve lézerrel történő kezelését, electrocoagulatióját a gyűrűzés kiegészítéseként vagy önállóan használjuk. Ezek az eljárások a hő szövetroncsoló hatását használják ki. Közös jellemzőjük, hogy dozírozásuk nehéz, váratlanul nagy necrosisokat okozhatnak, annak minden súlyos, hosszú távú következményével (pl. a szűkület, kulcslyukdeformitás, analis continentiazavarok). A fent említett eljárások csak megfelelő képzettségű szakemberek kezébe valók, hatékonyságuk vitatott.


Kategória: Aranyér

A bélfal összes rétege kesztyűujjszerűen kifordul, előreesik, prolabál. Nemcsak a nyálkahártya és submucosa, mint például az aranyeres betegségben.


Kategória: Aranyér

Anoscopia a végbél alsó 10 cm-nek eszközös vizsgálata, mely során a végbél láthatóvá válik, betegségek nem csak tapinthatóak, de láthatóak is. A terület további manipulációkra alkalmas. Ilyen pl. az aranyerek ambuláns kezelése (Barron ligatio, gyűrűzés). A vizsgálat oldalfekvő helyzetben történik, az eszköz óvatos felhelyezését követően lassan visszahúzzuk, közben a lumenbe boltosuló lilás, vöröses, rózsaszínes, gyulladt aranyeres csomók jól láthatóak. A feszülés és a mechanicus irritatio hatására enyhén vérezhetnek is.Oldalak:12