Oldalak:1

Kategória: Aranyér,Hírek

Sebészeti szakrendelés új rendelőben!

Aranyérsebészet műtét nélkül!

Az aranyér kezelhető kórházi kezelés nélkül is, fájdalommentes, ambuláns körülmények között megfelelő technikai háttér birtokában.

Az aranyeres panaszokkal érkező betegek legfrissebb szakmai elvek szerinti vizsgálata, a legkisebb megterhelést jelentő terápia alkalmazása a célom rendelés során. A rendelőben lévő eszközökkel aranyeres betegséget járóbetegként, fájdalommentesen, műtét nélkül, végleges, sebészeti módszerrel kezeljük.

Az ambulancián számtalan egyéb sebészeti betegség (sérv, visszér, bőrelváltozások) vizsgálatát, diagnosztizálását, terápiás javaslatát végzezzük nyugodt, barátságos és diszkrét légkörben és elegáns környezetben.

Bízom benne, hogy a honlapon szolgáltatott információk önmagában is segítséget nyújtanak panaszai kiismerésében, ill. a megfelelő megoldás megtalálásában.
Ha segíthetek, várom rendelőmben.  Időpont egyeztetés:  06-20-321-5239.

Dr. Regőczi Tamás
Sebész-, proktológus-, plasztikai sebész szakorvos


Kategória: Aranyér,Hírek
Az aranyer.com oldalain tájékozódhat az aranyér betegség tüneteiről, okairól, a diagnosztizálásról, a gyógyítás lehetőségeiről, és sok más információról, amely kapcsolódik az aranyeres betegséghez. Ha esetleg nem találja oldalainkon az Önt érdeklő információt, akkor kérdezzen levélben, és minden az aranyérrel összefüggő kérdésére választ kap.
Proctológiai magánrendelés Budapesten!

Kategória: Hírek,Sérv

Hernia postoperativa, cicatrica, incisionalis

A hegsérvek megelőző hasi műtét hegvonalában alakulnak ki. Keletkezésükért legtöbbször a hasfali seb gyógyulási zavara okolható, ritkábban alacsony fehérjeszinttel (hypoproteinaemia), leromlással járó betegségek, a hasfali varrat korai terhelése, az izomszelvényt ellátó ideg műtéti sérvülése, esetlen hibás műtői technika. Direkt varratokkal csak kicsiny és feszülés mentesen zárható sérvek operálhatók, egyébként gyors és tartós eredmény csak a hálóbeültetés (feszülésmentes) valamelyik formájától várható


Kategória: Aranyér,Hírek

A végbél és végbélnyílás jó és rosszindulatú daganatai viszonylag ritkák, mégis számuk és előfordulási arányuk a daganatos betegségek között emelkedik. Szinte kötelező módon minden orvosi vizsgálat része kellene, hogy legyen. Tekintettel azonban “kellemetlen” jellegére, ritkán történik meg.

A daganatos megbetegedések tünetei sok esetben megegyeznek a többi végbélbetegség tünetével. A véres, nyákos széklet, a székürítés szokásainak megváltozása, a bizonytalan fájdalom, teltségérzés, széklettartási zavar, a nem tervezett fogyás jellemző a legtöbb végbélkörnyéki betegségre. Ezek megjelenésekor csak szakorvosi vizsgálat zárhatja ki a nagy bajt. A vizsgálat rutin része kell, hogy legyen a végbél tükrözéses vizsgálata is. Az időben diagnosztizált daganatos betegség jó eredménnyel gyógyítható. Fontos a jóindulatú elváltozások sebészeti eltávolítása is, mivel nem lehet tudni, hogy mikor fejlődik vagy alakul át rákos daganattá.


Kategória: Hírek,Visszér

A visszeresség (alsó végtag vénáinak kitágulása) a felnőtt hazai lakosság 20-30 %-át érinti. A visszér kialakulásáért elsősorban az öröklött hajlam (kötõszövet veleszületett gyengesége) a felelős, de számos egyéb tényező felelős a betegség kialakulásáért. Ilyen hajlamosító faktorok a mozgásszegény életmód, a folyamatos álló és ülő munka, a fogamzásgátló tabletta szedése, a túlsúly, terhesség, a helytelen táplálkozás.

Visszérbetegség megjelenésekor még csak egy-két visszér tágul ki. A visszértágulat kezdetben nem okoz panaszt, csak kozmetikai problémát jelent (kanyargós, kitüremkedő erek, bokafeletti barnás elszíneződés). Idővel azonban számtalan panaszt okoz, mint például a „nehéz láb” érzés, korai fáradékonyság, lábikragörcs, állandó fájdalom, feszülés, bokaduzzanat. Kezeletlen betegség esetén súlyos szövődménye a bőr keringészavarából kialakuló lábszárfekély, gyulladás vagy thrombosis.

Más betegségek kísérő tüneteiként is kialakulhat, ezért mindenképpen indokolt orvoshoz fordulni és elvégeztetni a visszerek vizsgálatát még panaszmentes esetekben is. Ha szükséges, kezelnikell, hiszen így nem csak a kozmetikailag zavaró problémát lehet orvosolni, de a későbbiekben nem kell tartani az elhanyagolt visszerek kellemetlen következményeitől ill. szövődményeitől sem! Többféle kezelés is létezik, a legismertebb a műtéti megoldás, amelyet elsősorban nagy visszereknél szoktunk alkalmazni. A műtét utáni lábadozási idő rövid, csupán néhány nap, a beavatkozás pedig gyakorlatilag nyomtalanul gyógyul.Oldalak:1